Három fix gyújtótávolságú objektívet jelentett be a Tamron a Sony E-mount full-frame tükör nélküli kamerákhoz

2019. október 23, Saitama, Japán - A Tamron Co., Ltd. (elnök-vezérigazgató: Shiro Ajisaka), három fix gyújtótávolságú objektívet jelentett be Sony E-mount full-frame tükör nélküli kamerákhoz: 20mm-es f/ 2.8 Di III OSD 1:2 (F050 modell), 24mm-es f/2.8 Di III OSD 1:2 (modell F051), 35mm f/2.8 Di III OSD 1:2 (modell F053).

Miután elnyerte a Tamron a „zoomobjektívek díját”- a tükör nélküli kategóriában, figyelmüket a fix objektívek felé irányították. A fix gyújtótávolságú objektív használata esetén a fotós a tárgytól való távolság alapján dönt a kompozícióról. Ezáltal a fotós egy új szintre lépve lelhet örömöt a fotózásban.

 

Egyből három új eltérő modell

 

 • A 20mm-es (F050 modell) biztosítja, hogy teljes mértékben felfedezhetővé váljon az ultra széles látószögű világ.
 • A 24mm-es (F051 modell) széles látószögű objektívként tökéletes általános célokra.
 • A 35mm-es (F053 modell) rendkívül sokoldalú, így ideális a mindennapi használatra.

 

„Tegyük lehetővé az emberek számára, hogy a megtapasztalják fix objektívek adta örömöket .” Ez volt a vezető elv ami alapján megalkották az új optikákat. Az objektívek egyensúlyt teremtenek a gyönyörű képmegjelenítés és a kiváló működés között.

A szűrőt tekintve, szem előtt tartották a kompakt méret stratégiáját, tehát mindhárom esetben megtartották ugyanazt a szűrőméretet (φ67mm). Ezenkívül mindhárom objektív kiváló közelponttal rendelkezik, kategóriájukban a maximális leképzési aránnyal: 1:2.

 

Elengedhetetlen tulajdonságok közé tartozik az időjárásálló kialakítás, valamint a fluor bevonat az elülső lencsén, amely segíti az egyszerű karbantartást és az ujjlenyomatok eltüntetését. Az objektívek kompatibilisek az egyes Sony kamerák különféle AF funkcióival, mint például a Fast Hybrid AF és az Eye AF. Továbbá számos új fejlett funkciót kínálnak, amelyek garantálják a kellemes fényképezési élményt és fantasztikus eredményeket.

Ez a rendkívüli sorozat lehetővé teszi a fotósoknak, hogy élvezhessék a széles látószögű objektívek adta lehetőségeket.

A termékek specifikációi, összefoglaló jellemzői

 

 • Továbbfejlesztett közelpont amely sokoldalúvá teszi az objektíveket
  A 20mm-es, 24mm-es és 35mm-es 0,11m, 0,12m és 0,15m közelponttal rendelkezik. Ráadásul mindhárom esetében a maximális leképzési arány 1:2. Ez a figyelemre méltó teljesítmény lehetővé teszi a felhasználók számára a perspektíva hangsúlyozására szolgáló kompozíciók készítését (a közelebbi tárgyak nagyobbak, a távoli tárgyak kisebbek).

 

 • Kompakt, könnyű 67mm-es szűrőátmérőjű rendszer, amely kiváló hordozhatóságot biztosít
  Súly: 220g a 20mm-esnek (F050 modell), 215g a 24mm-nek (F051 modell) és a 210g méretű a 35mm-es modell (F053 modell). Az objektívek rendkívül könnyűek, így kiemelkedő hordozhatóságot és kényelmet biztosítanak. A három objektív együttes súlya 645 g alatt van.

 

 • Felkészültek a legújabb nagyfelbontású képérzékelőkre
  A legújabb tervezési technológiákkal létrehozott kifinomult optikai képlet rendkívül magas rendszerszintű teljesítménnyel büszkélkedhet. Köszönhetően az LD és a GM objektív elemek optimális elrendezésének. A széles látószögű objektíveknél esetlegesen előforduló, még fennmaradó apró torzításokat a kamerán belüli funkciókkal korrigálják. Ezenkívül a Tamron legendás BBAR (szélessávú visszaverődésgátló) bevonata hatékonyan csökkenti a szellemképet és a becsillanást. Kiváló felbontási képességgel bír, ezáltal teljes magabiztossággal felhasználhatók az alkalmi, családi pillanatfelvételektől a komoly profi fényképezésig.

 

 • Egységes 64mm-es hossz, ami megkönnyíti a használatot
  Mindhárom objektív azonos hosszúságú: 64mm. A Sony E-mount kamerákkal kitűnő az egyensúlyt biztosítanak. A kompakt objektívek tubusa hosszabbra kinyúlik, mint a külső lencsetag, ezért kisebb az esélye annak, hogy megsérüljön.

 

 • Az OSD (Optimized Silent Drive) biztosítja a csendes működést
  Az AF meghajtó rendszer OSD-t alkalmaz, hogy biztosítsa a csendes működést. A beépített DC motorokkal szokásos AF típusokkal összehasonlítva a Tamron nagymértékben csökkentette a zajt, és jelentősen javította az AF pontosságát és sebességét. Az alacsonyabb környezeti zajszintet minden bizonnyal értékelni fogják a fotósok és a videósok is. Kiválóan működik még mozgó témák fényképezésekor is. Ezenkívül kompatibilisek a Sony egyes kamerái által kínált különféle AF funkciókkal, köztük a gyors hibrid AF, az Eye-AF szolgáltatásokkal.

 

 • Időjárásálló kialakítás és fluor bevonat
   A különféle környezeti hatások ellen, az időjárásálló szerkezet megakadályozza, hogy a nedvesség vagy az esőcseppek beszivárogjanak a készülékbe. Ennek a kialakításnak köszönhetően kedvezőtlen időjárási körülmények között és védve van az objektív. Az elülső lencse felülete védőfluor-vegyülettel van bevonva, amely kiváló víz- és olajtaszító tulajdonságokkal rendelkezik. Az objektív felületét ezáltal könnyebb megtisztítani, és kevésbé érzékeny a szennyeződésekre, a nedvességre vagy az zsíros ujjlenyomatokra.

 

 • Kompatibilis a fényképezőgép fő jellemzőivel és funkcióival
  Az objektívek kompatibilisek az alábbi fejlett funkciókkal, amelyek az egyes tükör nélküli kamerákra jellemzők: Fast Hybrid AF, Eye AF, Direct Manual Focus (DMF), Kamerán belüli lencsék korrekciója (árnyékolás, kromatikus aberráció, torzítás), Kamera alapú objektív egység firmware frissítései.